Bachbloesems

Bach bloesem remedies zijn ontwikkeld door Dr. Bach (1886-1936), een Britse arts, bacterioloog en homeopaat. Hij geloofde dat ziekte het gevolg was van innerlijke disharmonie en negatieve gedachten en gevoelens, wat zich veelvuldig uitte op een fysiek niveau en uiteindelijk kon resulteren in ziekte. Bach meende dat aan elke ziekte een emotionele storing voorafging en dat genezing van zo’n storing de ziekte pas in de kern aanpakte.
Hij ging op zoek naar remedies om gemoedsrust en geluk te herstellen en ontwikkelde de bloesemremedies, een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze.

De therapie bestaat uit energetische remedies, die worden gemaakt van de bloesems van planten, bomen of struiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Ze worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. De remedies kunnen helpen om beter om te gaan met de emoties die je uit balans brengen.

Bachbloesems hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Bachbloesems zijn als het ware katalysators, die je helpen met het verkrijgen van inzicht in je bewustzijn. Zo is b.v. angst geen angst maar het ontbreken van moed. De bloesemremedies duwen de angst niet weg, of onderdrukken niet, maar zullen werken om het evenwicht weer te herstellen.

Fysiek en chemisch gezien zijn bloesemremedies sterk verdund. Ze werken niet door de chemische componenten erin maar door de levenskracht uit de bloem die is opgesloten in de vloeistof op waterbasis. Het Bachbloesem extract is volledig natuurlijk en kan zowel door kinderen als door volwassenen worden gebruikt. Zij kunnen zonder enig risico genomen worden bij andere medicatie.

Ook voor huisdieren worden Bachbloesems veel gebruikt. Bijvoorbeeld bij angst, eenzaamheid en stress kunnen Bach bloesemremedies ingezet worden.