Een heerlijke cake gaat er altijd wel in. Deze cake zit vol met dadels, noten, cranberries en heerlijk verwarmende winterse kruiden.
Hij is ook nog eens makkelijk te maken dus wat wil je nog meer.
Benodigdheden:
150 gram dadels, in stukjes gesneden
100 gram cranberries
1.5 theelepel baksoda
50 gram roomboter
250 ml kokend water
120 gram speltbloem
80 gram boekweitmeel
1 theelepel bakpoeder
Zout
Specerijen: gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, kardemon, van elk 1-2 theelepels
100 gram noten (mix bakje)- in stukje gesneden
2 eieren
4-5 eetlepels ahornsiroop
ev. 6 eetlepels havermuesli of havervlokken voor een steviger bite.
Hoe maak je de cake:
Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.
Doe in een kom de in stukjes gesneden dadels, de cranberries, de boter en de baksoda en voeg het kokende water toe. Laat dit ongeveer een kwartiertje staan, de boter smelt dan en de dadels en cranberries worden lekker zacht.
Doe in een andere kom de speltbloem, boekweitmeel, bakpoeder, zout, en alle specerijen. Even goed roeren.
Als het kwartier voorbij is kun je nu de notenstukjes, eieren (losgeklopt), ahornsiroop en ev de havermuesli door het dadel/cranberriemengsel roeren.
Voeg nu langzaam de bloem toe en roer goed, totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Doe tenslotte het mengsel in een cakeblik dat bekleed is met bakpapier.
Bak ongeveer 60 minuten in de oven.
Het is handig om de laatste 10 minuten een stukje folie bovenop te leggen zodat de cranberries niet verbranden.
Eet smakelijk!