Deze heerlijke herfsttraktatie past prima bij een pompoensoep of een andere soep, of als hartig hapje tussendoor. De speculaaskruiden geven een lekkere smaak en heerlijke geur aan de cupcakes.
Benodigdheden:
340 gram pulp van pompoen (ongeveer een halve niet al te grote pompoen)
100 gram amandelmeel
30 gram rijstmeel
50 ml. olijfolie
2 eieren
Scheut ahornsiroop naar smaak
Pompoenpitten en/of pecannoten
2 theelepels bakpoeder
½ theelepels vanillepoeder
Snufje zout
Eetlepel speculaaskruiden (van Kruidenhuis Het Blauwe Huis bijvoorbeeld daar zit in: kaneel, foelie, nootmuskaat, steranijs, kruidnagel, cardamom, anijs en koriander).
Hoe maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Snij de pompoen in kleine stukjes en doe ze in pan met een beetje water. Kook ongeveer 10 minuten, tot de stukjes zacht zijn. Je kunt de pompoen dan prakken en dan heb je je pulp.
Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een schaal en roer goed. Voeg dan de natte ingrediënten in een andere schaal bij elkaar en roer goed.
Voeg dan beiden bij elkaar, goed roeren. Spatel dan het deeg in papieren cupcake-bakjes. Versier met pompoenpitten en/of pecannoten.
Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Steek er een mes in om te zien of het deeg niet meer kleeft.
Laat afkoelen en geniet van deze heerlijke herfsttraktatie!