Lekkers dat heelt: In-balans balletjes met Lavendel

Niks is lekkerder dan af en toe wat snoepen.
Maar dan wel gezond snoep.
En ja, dan is het geen snoep meer maar gewoon een tussendoortje 🙂 .
Ik mag er graag kruiden aan toe voegen voor extra helende werking.
Zo ook, in deze balletjes met Lavendel.
Lavendel brengt evenwicht in ons lichaam en geest. Onze drukbezette hoofden worden rustiger en de energie wordt beter verdeeld over het lichaam.

Ingrediënten:
6 dadels, 50 gr. amandelmeel, 30 gr. quinoa- en/of havervlokken, 15 gr. kokosrasp,  2 theelepels gedroogde lavendelbloempjes (Lavendula augustifolia)- niet te veel Lavendel want dan kan de smaak gaan overheersen, 1 theelepel cacaopoeder, scheutje agavesiroop of honing, snufje zout.
De hoeveelheden zijn niet heel strikt, je kunt zelf experimenteren. Alles kan namelijk, elke keer wordt je balletje weer anders.

Werkwijze:
Maal de dadels in een keukenmachine redelijk fijn, Maal ook de quinoa en/of havervlokken- ze hoeven niet heel fijn gemalen te worden. Doe de rest van de ingrediënten in een schaal en voeg de dadels en quinoa/havervlokken eraan toe. Meng alles met je handen goed door elkaar en kneed om het samen te laten hangen. Het moet een makkelijk kneedbare consistentie worden. Voeg ev. een lepel water toe.
Vorm hiervan balletjes naar je gewenste grootte, en bestrooi ze met wat lavendel en kokosrasp. Leg ze een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Serveer, geniet en kom tot rust.

Ter variatie kun je er ook noten, pitten en/of zaden indoen, b.v. Chiazaad, zonnebloempitten, pompoenpitten. Of gedroogde abrikozen of rozijnen. De mogelijkheden zijn eindeloos.