Zo in het voorjaar is het de perfecte tijd om je kruidenblik ietwat te verbreden naar buiten-je-eigen-tuin.
Niks is zo leuk als op kruiden-jacht gaan langs velden en wegen, in bos of duin. Nou ja overal waar wat natuur is.
Ik speur al in het vroege voorjaar naar de eerste brandneteltopjes. Daar is zoveel heerlijks mee te maken! En ook nog eens supergezond en gratis ook.
Ook de paardenbloemblaadjes en bloempjes kunnen me bekoren. Ook deze vinden hun weg in velerlei recepten.
Weegbree, hondsdraf, look-zonder-look, veldkers, noem ze maar op.
Allemaal in het wild te vinden.
Ze wachten er gewoon op om geplukt te worden en mooie gerechten mee te bereiden.
Een cadeautje van de natuur zeg maar.
En ik zeg: dank je wel!
Recept wild soepje:
Spoel eerst de brandnetels onder kokend water af, dan prikken ze niet meer.
Snij vervolgens de geplukte kruiden (brandnetels, weegbree, hondsdraf, paardebloemblad, zevenblad, herderstasje, madeliefje, duizendblad- net wat je gevonden hebt) in kleine stukjes.
Snipper een uitje fijn en bak in kokosolie of olijfolie goudbruin.
Doe er een biologisch bouillonblokje bij en wat water.
Voeg vervolgens de kruiden eraan toe.
Kook heel zachtjes een minuutje of 10 en je hebt een heerlijk gezond soepje, zelf geplukt!
Leuk initiatief.
Ook een duidelijk en simpel recept om eens uit te proberen.
Hoop op veel natuurlijke wetenswaardigheden.