Deze heerlijke en gezonde cake had ik gemaakt voor de Lavendelcursus en iedereen vond hem heerlijk. Daarom hier het recept:
Lavendel-amandelcake
Ingrediënten:
150 g. amandelmeel
60 gr. arrowroot
25 g. kokosmeel
½ theelepel bakzout
½ theelepel vanillepoeder
4/5 eieren (afh. van de grootte)
50 g. kokosolie
Scheut agavesiroop (naar smaak)
Beetje citroenrasp of sap
Lavendel- geplet in vijzel- naar smaak b.v. 2 eetlepels
——————————————————————
Hoe ga je te werk:
Oven verwarmen op 175 graden.
Roer amandelmeel, arrowroot, kokosmeel, bakzout en vanillepoeder goed door elkaar in een kom.
Voeg dan alle overige ingrediënten toe en roer goed tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm.
Strooi voor de versiering nog wat lavendelbloempjes over de cake.
Bak in 45 minuten gaar in het midden van de oven.
Je kunt er ev. een topping overdoen. Ik had poedersuiker met citroensap gemixt. (oké-poedersuiker is niet gezond maar geeft een mooi wit kleurtje in combi met de lavendelbloempjes die je erover heen kunt strooien).