Rozentruffels met kokos en vanille

Rozentruffels met kokos en vanille

“Rose is sent to earth by the gardeners of paradise for empowering the mind, the eye and the spirit”      Rumi

Wat is het toch fijn om Rozenblaadjes te gebruiken in de keuken! De kleur, de geur, de smaak; heerlijk!!! Hier een recept voor Rozentruffels. Het is een recept waarbij niet gebakken wordt en dat is makkelijk want je kunt ze maken en eventueel direct opeten. Bovendien brengt de rauwe manier van bereiding de heel pure smaak van de Roos goed naar voren. Heerlijk en mooi voor bij een (high) tea.

Voor verder informatie over de eigenschappen van de Roos en welke Rozenblaadjes geschikt zijn om te gebruiken zie mijn blog “De liefde van de Roos”.

In dit recept komen de hoeveelheden niet heel nauw, je kunt naar hartenlust proeven en variëren.

Recept

Benodigdheden:

Handvol gedroogde rozenblaadjes (onbespoten)

Half kopje gemalen kokos

Paar eetlepels amandelmeel (of zelf gemalen amandelen)

Snufje Himalayazout

Half zakje vanillesuiker of haal de merg uit een vanillestokje

Paar eetlepels vloeibare kokosolie

Paar eetlepels honing

 

Bereiding:

Maal eerst de rozenblaadjes fijn in een geschikte blender.

Vermeng vervolgens in een schaal de gemalen kokos met de amandelmeel, en voeg een snufje zout en de vanille toe.

Voeg nu de helft van de rozenblaadjes hieraan toe en roer de massa goed door elkaar (de andere helft van de rozenblaadjes is voor de garnering).

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg toe.

Voeg tenslotte honing naar smaak toe.

De massa moet nu een samenhangende consistentie hebben, is het te droog voeg dan nog wat kokosolie toe.

Proef: is het zoet genoeg? Zo niet voeg dan nog wat honing toe. Voeg ev. nog wat amandelmeel toe als je dat lekkerder vindt. Als het mengsel helemaal naar je zin is draai er dan kleine balletjes van.

Rol tenslotte de balletjes door de overige gemalen rozenblaadjes.

Serveer op een mooie schaal en strooi er nog wat rozenblaadjes bij.

ENJOY!!!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.