Winterse Cranberry-repen met Salie

Recept: winterse cranberry-repen met salie
Deze repen zijn een gezond en lekker tussendoortje. Je hoeft ze niet te bakken dus snel klaar! Salie is een heerlijk kruid als toevoeging voor winterse gerechten, het heeft een anti-septische werking dus dat is mooi meegenomen!


ingrediënten:
150 gr. santen (creamed coconut) biologisch
100 gr. gedroogde vijgen in stukjes gesneden
100 gram gehakte notenmix
70 gram pompoenpitten
30 gram sesamzaad
50 gram gedroogde cranberry’s
4 blaadjes salie, vers (in kleine stukjes gesneden) of gedroogd.

Smelt de santen door ze au-bain-marie in een bakje water te verwarmen. Meng ondertussen de overige ingrediënten in een kom door elkaar. Roer er de gesmolten santen doorheen en doe dan in een bakvorm die bekleed is met bakpapier. Druk met de achterkant van een lepel de massa stevig aan tot de bovenkant mooi glad is. Versier met cranberries en salieblaadjes. Zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snij repen en verpak ze ev. in bakpapier. Bewaar in de koelkast.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *