Clafoutis van Frambozen en Lavendel

Makkelijk te maken en erg lekker, een Clafoutis is een aanrader in de zomermaanden.
Traditioneel gemaakt met kersen maar je kunt ook allerlei ander fruit gebruiken; bijvoorbeeld bosvruchten, peer, abrikozen, appels met amandelen.

In mijn moestuin zijn op dit moment heel veel frambozen dus hierbij een recept voor een Clafoutis met frambozen, aangevuld met lavendel, dat er een lekker smaakje aan geeft.

 

Clafoutis van Frambozen en Lavendel

 

Ingrediënten:

300 gram frambozen

3 á 4 eieren

125 gram mascarpone (of ev. kwark maar wordt dan dunner van structuur).

70 gram speltbloem (of b.v. rijstmeel)

4 eetlepels agavestroop (naar smaak)

merg van 1 vanillestokje

2 eetlepels gedroogde of verse lavendel bloempjes (onbespoten!)

 

Hoe ga je te werk:

Verwarm de oven voor tot 180 graden

Vet een taartvorm in met wat boter. Leg nu de frambozen op de bodem van de schaal.

Klop de mascarpone (of kwark), eieren, agavestroop, speltbloem, vanillemerg in een kom met een mixer goed door elkaar. Mix er op de hoogste stand een beslag van.

Schenk het beslag zodra het mooi glad is over de vruchten in de taartvorm. Bestrooi met de lavendelbloempjes.

Bak de clafoutis ongeveer 30/35 minuten in de oven.

Serveer lauwwarm of koud.

Ook lekker met wat chocoladevlokken erover!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *