Hoest, proest, herfst!

Het wordt weer kouder buiten. De blaadjes vallen van de bomen en de dikke jassen kunnen weer aan. We moeten ons weer aanpassen, aan de langzaam korter wordende dagen. We trekken ons weer terug in onze huizen, terug naar binnen, volgens het herhalende ritme van de natuur.
Ook de tijd van hoesten en proesten is weer aangebroken!
Hierbij een recept voor DIY tijm-hoestsnoepjes.
Makkelijk om te maken en erg lekker.

IMG_0639

tijm-hoestsnoepjes

Recept tijm-hoestsnoepjes:

Ingredienten:
kopje water
3 eetlepels gedroogde tijm
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels honing
halve eetlepel kokosolie

Zet een kopje water op met 3 eetlepels gedroogde tijm, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten trekken. Giet vervolgens af door een zeefje. Je hebt nu ongeveer een half kopje sterk kruidenaftreksel over.
Doe dit vervolgens in een pan met een hele dikke bodem (b.v. gietijzeren pan).
Los hier vervolgens 2 eetlepels rietsuiker en 2 eetlepels honing in op, en een klein beetje kokosolie.
Kook dit vervolgens in op matig hoog vuur. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Regelmatig roeren en erbij blijven! Het moet een stroperige massa worden.
Pas op, het is bloedheet!
Giet vervolgens in een vorm. Handig hiervoor zijn siliconen chocoladevormpjes.
Laat opstijven in de koelkast.

Dit recept is makkelijk aan te passen. Je kunt variƫren met kruiden, doe er b.v. salie bij of rozemarijn.
Je kunt ook alleen honing gebruiken maar de consistentie wordt dan wel anders, maar het kan wel.
Als het niet genoeg opstijft gebruik dan meer suiker of honing!
Veel succes bij het uitproberen. Schrijf als je wilt je bevindingen hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.